Håndtering af udfordringer som ensom

Ensomhed kan overvindes. Det kræver en bevidst indsats fra din side for at foretage en ændring. At foretage en ændring på lang sigt kan gøre dig gladere, sundere og give dig mulighed for at påvirke andre omkring dig på en positiv måde.

Her er nogle måder at forhindre ensomhed:

  • Anerkender, at ensomhed er et tegn på, at noget skal ændres.
  • Forstå de effekter, ensomhed har på dit liv, både fysisk og mentalt.
  • Overvej at udføre samfundstjeneste eller en anden aktivitet, som du nyder. Disse situationer giver store muligheder for at møde mennesker og dyrke nye venskaber og sociale interaktioner.
  • Fokuser på at udvikle kvalitetsforhold til mennesker, der deler lignende holdninger, interesser og værdier med dig.
  • Forvent det bedste. Enlige mennesker forventer ofte afvisning, så fokus i stedet på positive tanker og holdninger i dine sociale forhold.
En ensom kvinde

Definition af ensomhed (at være ensom)

Mens almindelige definitioner af ensomhed beskriver det som en tilstand af ensomhed eller at være alene, er ensomhed faktisk en sindstilstand. Ensomhed får folk til at føle sig tomme, alene og uønskede. Mennesker, der er ensomme, higer ofte efter menneskelig kontakt, men deres sindstilstand gør det vanskeligere at skabe forbindelser med andre mennesker.

Ensomhed handler ifølge mange eksperter ikke nødvendigvis om at være alene. I stedet for, hvis du føler dig alene og isoleret, er det sådan, at ensomhed spiller ind i din sindstilstand. For eksempel kan en college-nybegynder føle sig ensom trods at være omgivet af værelseskammerater og andre kammerater. En soldat, der begynder sin militære karriere, kan føle sig ensom efter at have været udsat til et fremmed land, på trods af at han konstant er omgivet af andre troppemedlemmer.

Skriv en kommentar