Om ensomhed

Vi føler os alle ensomme fra tid til anden. Følelser af ensomhed er personlig, så alles oplevelse af ensomhed vil være anderledes.

En almindelig beskrivelse af ensomhed er den følelse, vi får, når vores behov for givende social kontakt og forhold ikke imødekommes. Men ensomhed er ikke altid det samme som at være alene.

Du kan vælge at være alene og leve lykkeligt uden megen kontakt med andre mennesker, mens andre kan synes dette er en ensom oplevelse.

Eller du kan have masser af social kontakt, eller være i et forhold eller en del af en familie og stadig føle dig ensom – især hvis du ikke føler dig forstået eller plejet af folkene omkring dig.

Nogle mennesker oplever dybe og konstante følelser af ensomhed, der kommer indefra og ikke forsvinder, uanset deres sociale situation eller hvor mange venner de har.

Der er mange grunde til, at folk oplever denne form for ensomhed. Du føler dig måske ikke i stand til at lide dig selv eller at blive ønsket af andre, eller du kan have manglende selvtillid.

At tænke over, hvad der får dig til at føle dig ensom kan hjælpe dig med at finde en måde at føle dig bedre på. Se vores side med tip til håndtering af ensomhed for mere information.